Monday, January 14, 2013

RAHSIA ANGKA 112 ?
Kenapa Angka 112? Siapa yang tentukan? Ada Agenda Kristian? Agenda Sulit Jesuit?

Beberapa perkara telah dikesan meragukan. Pelik dan di luar kebiasaan. Ramai akan menafikan bahawa perhimpunan yang baru selesai itu ada campurtangan Jesuit atau agenda tersembunyi kristian. Adakah ia sememangnya mempunyai kaitan dengan "penyerahan kalimah Allah" kepada masyarakat SYIRIK (3 tuhan) tersebut masih menjadi misteri.

Secara tidak langsung sebuah Parti Islam yang mempunyai pengaruh besar dalam negara telah terperangkap tanpa sedar dalam caturan ini. Melihatkan kehadiran besar ahli-ahlinya membanjiri stadium, disamping ramai pemimpin tertingginya ikut serta, ia dilihat seolah perhimpunan ini anjuran mereka.

Tidak mustahil IKD antara yang bertanggung jawab menamakan perhimpunan ini sebagai 112 kerana sesuai dengan peranan dan gerak kerja mereka dalam melakukan perang saraf untuk PR. IKD dikesan mempunyai kaitan dengan sebuah badan kristian di Jerman. Juga dipengaruhi oleh badan-badan NGO luar negara yang ada kaitan dengan Jesuit.

Isu nama Allah baru sahaja tercetus hasil desakan Lim Guan Eng (s/u DAP) serta pengisytiharan sokongan terhadapnya oleh Haji Hadi dan Anwar Ibrahim. Tidak mustahil Haji Hadi telah dipaksa tetapi sebagai ketua nombor satu, Anwar secara konsisten menyokongnya malah kerap mempertahankannya.

Memandangkan bantahan masyarakat Islam semakin meningkat dan meluas, dibimbangi ia memberi kesan negatif terhadap PR maka isu Kalimah Allah ini tidak dibangkitkan dalam ucapan pemimpin PR pada perhimpunan ini. Secara tidak langsung, ia merencatkan sedikit perencanaan mereka untuk membulatkan desakan bagi menjayakan rancangan sulit yang diatur (murtadkan belia Melayu yang lemah iman),


112 ada kaitan dengan nombor khas "the LORD god".  Perhimpunan Bersih 4.0 atau yang “rebranding”nya berbunyi KL#112, telah berlalu. Tercapai atau tidak niat dan hasrat mereka untuk mengumpul sejuta orang itu tidak mahu kita bicara di sini. Sepertimana tajuk di atas, kenapa angka yang dipilih untuk menandai perhimpunan ini ialah 112.

Ianya berlangsung pada 12hb Januari 2013. Sepatutnya angka 121 yang dipilih. Bukankah setahun yang lalu angka 901 digunakan untuk perhimpunan di Jalan Duta pada hari keputusan pembicaraan Anwar, iaitu 9hb Januari 2012. Dengan mengguna format yang digunapakai di Malaysia (bukan di Amerika Syarikat) angka yang logik diguna untuk perhimpunan semalam ialah 121 atau 1201.

Dengan sedikit carian dalam internet kita dapat temui angka 112 adalah suatu angka yang ada kaitan dengan Bible Kristian dari susun atur angka dalam bahasa Hebrew yang memberi pengertian Tuhan mereka. Kajian numerologi dari susunan abjad dari 22 abjad dalam bahasa Hebrew ini memberikan pengertian angka 112 itu bermaksud “The LORD God” atau YHVH Elohim [YHVH = Yahaweh (atau Jehovah), inilah nama yang sebetulnya untuk Tuhan Kristian, bukannya Allah, perkara ini dibicara dalam posting Paderi Indonesia akui kalimah Allah hanya untuk orang Islam - klik untuk baca]


The Unity Holograph shows how God supernaturally integrated these names with each other, the Greek title for the Father, and the Shema. The John 1.1 fragment of the Creation Holograph shows how God designed the creation verses - Genesis 1.1 and John 1.1 - upon the numerical value of His Own Name:
Genesis 1.1 + John 1.1 = 2701 + 3627 = 6328 = Sum(112)

Of great significance is the fact that the number 112, the order number of the triangle, is the Hebrew gematria of JEHOVAH-ELOHIM or LORD God.

The Triangle is the 112th triangular number 6328 and 112 is the value of Jehovah-Elohim (LORD God) and 6328 in ascending digits is 2368, the value of Jesus Christ. (http://www.fivedoves.com)


Dalam pada itu, kalimah Allah dapat diperhina dengan menyamakan Allah Yang Maha Esa dengan Tuhan Triniti mereka, puak-puak gereja mengajak rakyat Malaysia berhimpun mengagungkan “The LORD God” mereka. Umat Islam kita berpecah belah dalam isu kalimah Allah ini – dalam pada sesetengah mereka membenarkan puak gereja mengguna kalimah Allah, kali ini mereka mengagungkan pula angka yang mengangkat nama Tuhan Kristian ini. Astaghfirullah


Apakah ada pakar strategi dalam perhimpunan semalam yang membawa agenda Kristian? Penggunaan syihir kepercayaan mereka mengkaburi niat sebenar? 

Sejajar dengan beberapa peristiwa sebelum ini, pemilihan angka dan tarikh adalah penting dalam halacara pangaturan jadual oleh zionis dan juga alat mereka, Jesuit. Perkara ini telah dibongkar melalui kajian penyelidik teori konspirasi.


Paderi Indonesia akui kalimah Allah hanya untuk orang Islam

KUALA LUMPUR 11 Jan. – Seorang paderi dari Indonesia, Jahja Iskandar mengakui bahawa kalimah Allah adalah khas untuk umat Islam.

Perkara itu didedahkan Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Wan Zahidi Wan Teh yang merujuk kepada perakuan di dalam buku tulisan paderi tersebut iaitu Mengapa Nama Yahweh Semakin Popular.

Katanya, berdasarkan buku itu, Jahja memberitahu bahawa kata yang tepat bagi nama Tuhan sembahan orang Kristian berasaskan bahasa asli perjanjian lama, iaitu Ibrani (bahasa digunakan orang Yahudi) ialah Elohim.

Menurut Wan Zahidi, jika diterjemah ke bahasa Arab, maka kata yang tepat bagi menggantikan Elohim ialah Ilah bukan Allah, berasaskan terjemahan paling awal ke bahasa Arab iaitu Inskripsi Zabad pada tahun 512.

“Sehubungan itu, Yayasan Lentera Bangsa yang diasaskan oleh Jahja telah menerbitkan kitab suci Indonesia Literal Translation (KS-ILT) yang mana terjemahan itu tidak lagi tertera kalimah Allah, sebaliknya menggunakan Elohim sebagai nama sembahan orang Kristian.

Laporan di atas diambil dari UM

Bersatulah Bangsaku !!!

No comments:

Post a Comment