Saturday, June 23, 2012

MELAYU PERLU BANGKIT & BERSATU ///
Mengikut perlembagaan, memang orang Melayu itu agamanya WAJIB Islam! kalau melayu tapi bukan Islam, murtad namanya!


Mana ada orang yg tidak berbangsa? orang arab pun mengaku arab biarpun mereka berbagai agama. ada arab Islam, arab yahudi, arab kristian bahkan arab buddha! apa lagi bangsa inggeris, africa, korea, jepun..biarpun ramai memeluk Islam namun mereka tidak boleh menukar bangsa!!! mereka tetap bangsa yg sama sebelum memeluk islam.


Yang tidak mengaku bangsanya sendiri adalah orang merempat, pelarian atau buruan polis shj! senang2 bajingan itu menyamar jadi bangsa lain, rupa lain, percakapan lain utk mengelak diri dikenali! apakah kita mahu dikenali sebagai bajingan krn lupakan bangsa?


Sebenarnya kuatnya sesuatu bangsa itu kerana mereka bersatu. bangsa cina kuat dlm semua bidang krn mereka bersatu. di mana sj mereka berada, nama & bangsa mereka tidak berubah. agama mrk mungkin berubah tapi bangsa mereka kekal.


Mengapa melayu mudah goyah bila bercakap tentang perlunya kita bersatu? mengapa melayu sanggup belot pada bangsanya sendiri? adakah kerana ada melayu yg merasa mereka tidak perlu lagi kepada bangsanya? setelah keluar dari kepompong kemiskinan menjadi kaya raya, setelah mendapat bantuan kerajaan biarpun secara tidak langsung (peluang2 pendidikan, pelaburan, perniagaan, kesihatan & pelbagai lagi)& mereka melayu mudah lupa ini berasa tidak mahu lagi dikaitkan dgn sinonimnya bangsa melayu = miskin, malas, bodoh?


Itu hanya pandangan puak kolonial sejak dulu yg tidak mahu melayu sedar kekuatan melayu itu sendiri sebenarnya. melayu kuat dgn pegangan agama & adat mereka. jadi jgnlah mudah lupa.


siapa yg lupa sebenarnya? bangsa cina tak mungkin akan menukar bangsa mereka dgn apa sekalipun. bangsa india juga begitu. bangsa dayak, iban, kadazan & etnik2 yg lain juga takkan menukar bangsa/kaum mereka.


jadi mengapa ada melayu yg malu menjadi melayu? melayu Islam? jika kita bersatu, tidak ada apapun yg dapat menggugat keutuhan bangsa kita. MARILAH BERSATU WAHAI MELAYU. jgn lagi memberi seribu satu alasan yg akhirnya merugikan bangsa sendiri...kalau cina boleh bersatu untuk tujuan politik, apakah melayu tidak boleh bersatu dlm hal yg sama? biar mereka panggil/gelar kita rasis kerana mereka pun rasis melampau!


sejarah luka lama belum pun sembuh. jgn biarkan ia berulang krn kesannya amat buruk sekali. hanya dgn bersatunya bangsa melayu, keamanan akan terus terjamin, Insyaallah.

pejuangmelaka-Memang sudah sampai masanya kita pentingkan survival Melayu & Bumiputera sepenuhnya. mana ada parti cina yg peduli hal orang Melayu & Bumiputera? tolong letak calon Melayu sepenuhnya dalam kawasan Melayu pru13 nanti.

jangan lagi berlembut suruh pengundi Melayu & Bumiputera undi calon cina. mereka tidak berusaha bersungguh2pun utk tarik pengundi2 cina & india mengundi kerajaan selama ni...bila mereka kalah nak salahkan pemimpin Melayu pulak?


apapun dah ramai pengikut2 pas yang mula sedar & nampak betapa ruginya mereka menyokong P kerana di prn Sarawak baru2 ini. P kalah kelima2 kerusi kerana terlalu yakin dengan pertolongan DAP kononnya menyebabkan pengikut2 P sanggup membantu berkempen untuk dap sedangkan dap sedikitpun tidak membantu calon2 P ! sebab itulah pengikut2 P itu sedar perjuangan P hari ini hanyalah semata2 nak memenangkan cina DAP !

sudah jelas terserlah, pas dipergunakan sepenuhnya oleh dap untuk mencapai kemenangan mereka tapi membiarkan pas terkontang2 sendirian...apa boleh buat...
 

Kerajaan perlu memperkukuhkan benteng dgn UMNO mesti mempertahankan Melayu & Bumiputera supaya kekuatan politik terjamin.

No comments:

Post a Comment