Thursday, November 22, 2012

Rahsia Israel Yahudi !

Perkataan Yahudi berasal dari perkataan ibri, abra, ibrani yang bermaksud potong jalan/berpindah. Yahudi berasal dari keturunan Sam (semitik) bin Nuh. Semitik merujuk kepada bangsa Yahudi, Arab, Chaldaen dan Assyrian. Ia bermula dengan Nabi Ibrahim A.S yang merupakan bapa kepada Para Nabi. Nabi Ibrahim berkahwin dengan Hajar dan mendapat Nabi Ismail yang kemudiannya menjadi moyang bangsa Arab. Selain itu,hasil daripada perkahwinannya dengan Sarah, lahirlah Nabi Ishak. Daripada keturunan Nabi Ishak munculnya Nabi Isa dan Nabi Yaakub.
Nabi Yaakub inilah yang disebut sebagai Israel. Nabi Yaakub mempunyai 12 anak dan munculnya 12 keturunan Bani Israel pada zaman Nabi Musa. Dan bermula pada zaman Nabi Musa ini sebahagian daripada mereka mengambil ajaran baginda dan menggunakan Nama Yahudi bermakna semua Yahudi adalah Bani Israel dan bukan semua Bani Israel adalah Yahudi. Keturunan Yahudi ini diturunkan melalui darah bermakna tiada orang yang boleh menganuti agama Yahudi melainkan turun melalui darah.
Tidak semua Bani Israel berfahaman Yahudi ada Bani Israel beragama Islam dan Kristian. Munculnya Theoder Herzl's seorang Yahudi berbangsa Hungary telah mengumpulkan orang Israel dari seluruh pelusuk dunia membawa idea penubuhan Israel Raya. Oleh itu, ada sekelompok Bani Israel ini ingin menubuhkan suatu negara besar Israel Raya.
Keturunan Yahudi sekarang terbahagi kepada tiga kelompok iaitu bangsa Sephardim di Sepanyol, Oriental Jews di Arab dan Habsyah, dan Ashkenazim di Eropah. Kemunculan tiga kelompok ini hasil daripada perpindahan pada abad 17 sebelum kelahiran Nabi Isa A.S. Karl Marx, Hitler dan Albert Pike adalah keturunan Ashkenazim. Karl Max terkenal dengan fahaman Komunis yang berpendapat agama adalah candu kepada masyarakat dan perlu disebarkan kepada Goyyim (manusia selain Yahudi). Keturunan Yahudi yang tulen adalah daripada jurai keturunan ibu. Ashkenazim dikatakan bukan keturunan sebelah ibu atau keturunan 12 Bani Israel tetapi digelar keturunan ke-13 ataupun anak haram kerana bukan datangnya daripada keturunan jurai ibu. Manakala di Eropah juga bukan daripada keturunan jurai ibu tetapi bapa.
Tetapi, bukan semua Yahudi itu adalah Zionis di mana ada juga penganut Yahudi yang membangkang kekejaman Rejim Zionis. Ini kerana, rejim Zionis bersifat sekular, tidak berpegang pada asal dan bertentangan dengan melakukan kezaliman. Di Amerika telah wujud gerakan baru iaitu New Conservative. Bekas Presiden Amerika Syarikat George Bush Jr. merupakan pengikut untuk gerakan ini dan sangat agresif terhadap Palestin.
Zionis adalah gerakan yang dipelopori oleh Moses Hess pada abad ke-19 dan diperkuatkan lagi oleh Theoder Herzl's. Zionis merupakan gerakan politik orang Yahudi yang menyokong penubuhan semula "tanah yang dijanjikan" untuk bangsa Yahudi di Palestin. Theoder Herzl's seorang Yahudi berbangsa Hungary telah mengumpulkan orang Israel dari seluruh pelusuk dunia membawa idea penubuhan Israel Raya. Pada tahun 1895,orang-orang Yahudi mengadakan kongres yang pertama di Kota Bale Switzerland, dihadiri oleh anggotanya sekitar 300 orang yang mewakili 50 organisasi Zionis yang bertebaran di seluruh dunia. Pertemuan itu terus berlangsung dari semasa ke semasa. Tujuannya adalah untuk menganalisa strategi mereka yang akan dilancarkan demi mencapai maksud. Dengan itu tertubuhnya Zionis Antarabangsa. Mereka tidak membenarkan rakyat Palestin berpindah dari satu kota ke satu kota yang lain kecuali dengan selepas mendapat visa dari rejim Zionis Israel.
Zionis Israel adalah negara yang paling banyak melanggar resolusi-resolusi Majlis Keselamatan Bangsa-Bangsa Bersatu iaitu lebih daripada 80 resolusi sejak penubuhan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) pada tahun 1945. Mereka telah menerima hampir 1/3 daripada Bajet Tahunan Bantuan Luar Amerika Syarikat yakni dari segi bantuan kewangan, senjata nuklear dan lain-lain. Mereka juga telah menubuhkan negara haram Israel sejak pencerobohan pada tahun 1948 bermakna telah 60 tahun menjajah bumi suci para anbiya' dengan memasukkan bangsa Yahudi melalui beberapa perjanjian yang dicapai seperti Perjanjian Oslo 1 (1992), Perjanjian Oslo 2 (1995) dan banyak lagi dengan itu setiap kali perjanjian diadakan kemasukan Yahudi turut bertambah.
Rejim Zionis Israel mempunyai simpanan senjata nuklear dan tidak membenarkan sebarang pemeriksaan antarabangsa terhadap fasiliti nuklearnya. Mereka juga tidak menandatangani Nuclear Non-Prolification Treaty satu perjanjian di mana sebuah negara itu tidak akan membina senjata nuklear. Semasa pemerintahan Ariel Sharon telah melakukan pembunuhan beramai-ramai secara kejam ke atas lebih daripada 2,750 bangsa Palestin di khemah-khemah pelarian Sabra dan Shatila pada tahun 1982. PBB telah mengklasifikasikan sebagai Holocaust genocide iaitu "pembunuhan seluruh kaum/ bangsa".Berfikirlah Bangsaku !!!

No comments:

Post a Comment