Saturday, October 27, 2012

Melayu Perlu Bangkit dari Tidur !


Kita tidak pasti adakah apa yang sedang berlaku di Malaysia sekarang ini berada dibawah pengaruh konspirasi zionis. Peningkatan pengaruh DAP di kalangan bukan Muslim dilihat mempunyai kaitan dengan perancangan Uncle Sam. Seperti yang kita semua maklum, mereka (Pertubuhan Zionis Antarabangsa) akan menggerakkan apa sahaja elemen negatif yang ada untuk mengujudkan keadaan tidak stabil dalam negara, terutama negara yang tiada hubungan dengan negara haram Israel. Islam pula menjadi halangan terakhir mereka kerana rata-rata kaum Muslimin tidak memihak Yahudi apa lagi zionis.

Sejauh manakah benar dakwaan bahawa Amerika sedang berusaha untuk menakluk Malaysia, kita kena teliti keseluruhan episod "Zion Protocols". Malaysia, Brunei dan Indonesia sedang dalam perhatian pencatur Yahudi. Mereka akan pastikan semua negara Islam berada dibawah kekuasaan mutlak mereka. Usaha mereka belum menampakkan hasil sehingga hari ini. Tiada sebarang sebab kukuh untuk mereka melangkah masuk ke sini. Apa yang berlaku sekarang ini nampaknya lebih kepada mencipta peluang. 

Ada kaitan juga dengan kebangkitan akhir zaman, ia akan dikekang sebelum bermula.

Sudah sekian lama Malaysia berkeadaan aman harmoni, tiada insiden perselisihan kaum sejak tamatnya peristiwa 13 mei 1969. Kita bimbang kekusutan yang semakin ketara sekarang ini bakal membawa kita kepada situasi serupa selepas PRU13 nanti. (harap angka 13 tidak membawa apa-apa makna sial seperti kepercayan kultus zionisma). Jika pilihan raya diadakan pada pada tahun hadapan, akan muncul lagi satu angka 13 (2013).

Jesuits satu cawangan pertubuhan sulit Illuminati sedang memasang perangkap dengan mengetengahkan idea Islam Liberal bagi menggatikan pegangan lama. Dalam masa yang sama mereka memperkuatkan pengaruh kristianisasi untuk menarik keluar anak muda dari ikatan syahadah. Disamping itu gerakan "kebebasan" dilaungkan dalam pelbagai kempen untuk menarik perhatian golongan muda. Slogan "Hak Asasi Manusia" kini bergema melebihi seruan untuk kembali kepada alQuran dan Sunnah. Sesiapa yang bijak boleh menyusun atur puzzle ini bagi melihat "big picture".

DAP yang mewakili sebilangan besar kaum kristian di Malaysia juga bakal menjadi satu lagi petunjuk bahawa bakal berlaku persengketaan antara agama (Islam Kristian - Perang Salib baru). Kita tahu kes DUMC dahulu juga melibatkan pertelagahan antara DAP dan PAS (Dr Hasan Ali). Dr Hasan sendiri sudah sedia maklum halatuju DAP sebenarnya dan cuba untuk disampaikan kepada kaum Muslimin dengan penuh bijaksana. Pendekatan Dr Hasan Ali pada pandangan saya adalah yang terbaik buat waktu ini.

Saya percaya Dr Hasan Ali sebagai seorang ilmuan dan berpengalaman pasti tahu secara mendalam perancangan Yahudi untuk menakluk dunia. Semoga ada pihak yang berusaha untuk selamatkan negara dari cengkaman musuh, tidak semestinya kerajaan yang memerintah.

Buat masa ini keadaan perseteruan antara dua etnik terbesar ini semakin reda, namun ia masih lagi diperkatakan di banyak laman sosial kaum muda nonmuslim. Perselisihan masih lagi dipupuk.

 
Iri hati timbul apabila KFC diambilalih oleh Melayu

Insiden pergaduhan di KFC-iCity menyerlahkan buat kesekian kalinya siapakah rasis sebenar di Malaysia. Ianya bermula dengan seorang pelanggan berbangsa Cina yang tidak berpuas hati telah memaki hamun dengan kata-kata berbaur rasis terhadap seorang pekerja Melayu. Pekerja Melayu yang merasa terhina menjadi hilang sabar lalu memukul pelanggan tersebut.

Pelanggan yang dipukul membuat laporan polis dan kemudiannya bersama-sama DAP membuat sidang akhbar menafikan mengeluarkan kata-kata berbaur rasis.

Soalnya, jika sipelanggan berkata benar, kenapakah dia perlu membabitkan DAP dalam kes ini?

 

Melainkan dia telah benar-benar menghina pekerja tersebut dengan kata-kata berbaur rasis dan kini ingin berlindung di bawah payung politik untuk melepaskan diri.

Komen-komen kaum Cina di internet mengenai perkara ini menyerlahkan lagi siapakah rasis sebenar di negara ini. Secara terbuka mereka mendabik dada bahawa syarikat-syarikat milik bangsa mereka boleh bila-bila masa memberhentikan semua pekerja Melayu dan Melayu akan merempat. Komen ini dan lain-lain jelas rasis, bongkak, angkuh dan berbaur ugutan di mana langsung tidak menepati laungan mereka konon didiskriminasi dan ditindas oleh kaum majoriti.Kisah perbalahan biasa di KFC I-CIty akhirnya melarat dikalangan remaja-remaja Cina hingga polis dimaki hamun begitu teruk di Facebook kerana menjalankan tugas. Kalau hendak menegur cara polis membuat roadblock, tak perlulah nak keluarkan maki hamun terhadap Melayu. Bukankah ianya boleh dibincang secara baik.
Walaupun dilihat majoriti anggota dan pegawai polis terdiri dari orang Melayu, ramai juga dari kalangan bangsa Cina dan India. Kenapa pula kaum Melayu saja yang dimaki?
Kisah KFC perlu difahami supaya tidak tersalah faham. Ayam di kedai tersebut dah habis dan sebelum habis, pihak kedai dah pampangkan notis dipintu dari awal.

Bila dah habis, yang beratur di depan tak ada isu, tapi budak Cina dibelakang pula berlebihan menunjukkan kemarahan. Pekerja KFC dilontar dengan perkataan rasis terhadap Melayu. Berlakulah pergaduhan. Setelah itu mereka meninggalkan lokasi dan kembali semula dengan kamera untuk merakam reaksi pekerja KFC tersebut. Ingat ramai tidak melihat ...

Lanjutan dari rasis tersebut, mari kita baca apa yang dimaki hamun di Facebook terhadap polis:Facebooker Xio Wang Gua menyalahkan polis apabila dituduh kaum CIna suka merasuah pois. Dia menggunakan maki hamun dan mengatakan polis mendapat bahagian menyeamatkan kes jenayah dalam kes-kes ragut, samun, pecah rumah dll.
 
 Vivi Cheah pula tanpa segan silu memaki polis dengan perkataan Melayu Babi dengan nada membenci Malaysia. Kalau membenci Malaysia, kenapa duduk lagi di Malaysia? Salahkanlah datok nenek moyang kamu dan carilah negara idaman anda dan berhijrah!

Anjomman Lau di atas pula masih menyebarkan rasisma di KFC yang fakta dan kebenaran telah diselewengkan DAP. Budak Anjoman itu bukan remaja tapi seorang dewasa berumur 36 tahun. Namanya Lau Meng Chung berkad pengenalan: 751101-13-5868 di aamat: 838F, Eminent mansion, Lorong 5, Jalan Stampin Tengah, 93350 Kuching. Nampak sangat dia adalah seorang cybertrooper yang ditugaskan merebakkan rasisma.  (petikan dari unspinners)

Komen-komen sebegini bukan baru, malah jika dijejak kembali forum-forum seperti Low Yat dan beberapa forum komuniti lain, sikap rasis kaum Cina amat jelas. Malah, bukan satu perkara ganjil melihat bagaimana kaum Cina meluahkan kebencian mereka terhadap Melayu dengan begitu terbuka.

Suatu ketika, penulis pernah melayari satu forum komuniti untuk mencari rumah untuk dibeli. Di situ terdapat ramai kaum Cina berbincang sesama sendiri mencari kawasan perumahan yang sesuai di mana tidak ramai Muslim. Memaki dan menghina Melayu dan Muslim adalah perkara biasa di forum-forum di mana didominasi mereka.

Hari ini, kita melihat bagaimana anak-anak kecil dan remaja mereka menghina Islam dan Melayu di Facebook dan Youtube sebagai perkara biasa. Percayalah, penghinaan ini akan berterusan dan meningkat di masa hadapan kerana tiada tindakan.

Mungkin pak-pak menteri kita tidak betapa kroniknya sikap perkauman mereka ini kerana tidak pernah bergaul dan bersaing dengan kaum itu sebagai rakyat biasa. Tetapi inilah yang berlaku di Malaysia hari ini di mana keadaan sudah semakin kritikal apabila kaum Cina semakin menyisihkan diri dari jiwa Malaysia dan langsung tidak inginkan perpaduan. Mereka hanya ingin membolot, memonopoli dan menelan semuanya.

Alasan mereka membenci Melayu adalah kerana Melayu mendapat bantuan kerajaan. Sedangkan, kerajaan yang sama jugalah yang membolehkan mereka mengaut keuntungan dan kemewahan tidak pula mereka pertikaikan.

Sifat tiada tolak ansur, tamak haloba dan khianat kaum yang satu ini bukannya semakin pulih, tetapi semakin parah kerana kita tidak pernah cuba untuk mengubatinya kerana tidak sanggup menelan ubat yang pahit.

Yang paling menyedihkan ialah pemimpin kaum itu tidak melihat satu pun kesalahan dan keburukan kaum mereka. Mereka berada 100% di belakang setiap tuntutan dan penghinaan kaum mereka terhadap kita walaupun mereka tahu ia mampu menggugat keamanan negara. Bagi mereka, moral dan sivik bukanlah satu isu bila subjeknya adalah Melayu.

Ini berlaku kerana mereka telah terlalu yakin akan kekuatan bangsa mereka di negara ini. Mereka yakin seluruh bangsa Melayu termasuk kerajaan bergantung 100% kepada mereka dari segi pekerjaan, barang keperluan harian serta cukai pendapatan.

Apa yang berlaku dalam pergaduhan antara pelanggan dan pekerja di KFC tersebut telah dengan sengaja diperbesar-besarkan bagi menutup sikap rasis si pelanggan. DAP sebagai pelopor sifat perkauman dijadikan perisai kalaupun tidak serampang dua mata bagi mencetuskan ketegangan atau sekadar menguji kekuatan di mana:

Jika pelanggan tersebut didapati bersalah, mereka akan menyalahkan kerajaan sebagai membela pekerja Melayu. Dan jika pelanggan tersebut tidak disentuh dan dipersalahkan langsung dan segala kesalahan diletakkan di bahu pekerja KFC itu semata-mata, maka jelaslah kerajaan kini telah benar-benar lemah dan akan memastikan kaum Cina sentiasa 'menang' walau apapun situasinya, demi undi pilihanraya.

Sikap menyemarakkan sikap perkauman melampau bakal mengubah lanskap politik negara. Pendekatan ini nampaknya amat menguntungkan DAP untuk lebih membenci Melayu. Kenapa Melayu amat dibenci oleh DAP? Ia bakal membawa negara ke satu persimpangan meruncing pada masa akan datang. 43 tahun lalu, kita mengahadapi kegetiran serupa yang akhirnya membawa kepada pertumpahan darah dalam rusuhan kaum. Kegelisahan ini akan terus menjadi polemik.

Mungkinkah satu hari kelak ketegasan JAKIM terhadap produk ber DNA babi juga akan dijadikan bahan politik? Jika ia berlaku, amat malanglah nasib umat Islam negara ini.

Kebijaksanaan pemerintah menangani gejala rasis amat diperlukan. Sebarang bentuk tindakan harus diambil dengan penuh hati-hati. Namun adalah diharapkan ia tidak akan merugikan bangsa Melayu dan agama Islam. Kita boleh nampak DAP sedang memnggunakan peluang yang terhasil dari perpecahan bangsa Melayu untuk membangkitkan kebencian kaum Cina terutamanya terhadap bangsa Melayu dan agama Islam.

Kita harap PAS dan PKR lebih bijak dan matang terhadap tindakan DAP ini supaya tidak menambahkan kekeruhan yang wujud.

Buat masa ini, UMNO mengambil sikap professional dengan tidak masuk campur dalam isu kepenggunaan atau kes polis yang tidak melibatkan politik.

Dengan tindakan DAP menjadikan kes ini sebagai isu politik dan perkauman, kita mula tertanya-tanya apakah PAS dan PKR juga bersama-sama mereka menentang bangsa sendiri..? Semoga ia tidak menjadi bencana kepada negara.

Wajar Pastikan Makanan Segera Sentiasa Halalpejuangmelaka-Bersatulah Bangsaku !!!

No comments:

Post a Comment