Tuesday, August 2, 2011

Siapakah Dajjal ?

Terdapat tiga aspek Dajjal.
Terdapat Dajjal individu.
Terdapat Dajjal sebagai fenomena dunia sosial dan budaya yang luas.
Terdapat Dajjal sebagai satu kuasa ghaib.

Siapakah Dajjal
Dajjal perkataan tidak muncul dalam Al-Quran. Ia muncul dalam koleksi pelbagai Hadis, termasuk kedua-dua koleksi Sahih dan Mishkat al-Masabih dan The Gardens-Saliheen, dalam bahagian-bahagian yang berkenaan dengan tempoh masa yang sebaik sebelum akhir dunia. Nabi Muhammad, rahmat dan damai Allah mungkin kepadanya, sedang duduk dengan sekumpulan para sahabat satu hari pada lewat petang. Cakera matahari hanya akan mula hilang di sebalik dinding. Nabi berkata bahawa masa antara duduk mereka di sana petang dan akhir dunia, adalah seperti yang singkat sebagai jarak antara cakera matahari dan bahagian atas dinding ketika itu. Ini adalah 1400 tahun yang lalu.

Firman Allah dalam Al-Quran bahawa orang yang ditanya tentang akhir dunia, yang kiamat, tahu banyak tentang ia sebagai orang yang meminta soalan. Allah juga mengatakan bahawa manusia hanya diberi sedikit pengetahuan mengenai hari kiamat itu. Tiada siapa yang tahu tepat bila ia akan, tetapi Firman Allah dalam Al-Quran bahawa mungkin ia adalah lebih dekat daripada yang anda fikirkan. Setakat yang anda bimbang,, dunia akan berakhir untuk anda apabila anda mati.

Kebanyakan tanda-tanda akhir dunia dinyatakan dengan jelas dalam koleksi Hadis, dan sesiapa yang sedar dan mengetahui tanda-tanda dalam diri dan di kaki langit, mengetahui tanda-tanda ini dan mengiktiraf mereka apabila mereka muncul. Semua tanda-tanda akhir dunia kini ketara, kecuali untuk, empat tanda-tanda utama yang lepas, dan ia akan muncul bahawa walaupun ini kini pasti akan berlaku.

Antara tanda-tanda sudah jelas bahawa miskin dan orang miskin membina bangunan tinggi di mana orang memuliakan diri mereka sendiri, bahawa hamba perempuan melahirkan perempuan simpanan, satu maksud yang bahawa ibu yang diperhambakan oleh situasi kerja kanak-kanak yang membesar sehingga menjadi tidak terkawal dan yang menguasai dan tyrannise keadaan keluarga; bahawa wanita melebihi lelaki, bahawa terdapat ramai wanita yang tidak lagi melahirkan anak-anak yang semua orang berkenaan dengan bekerja bahawa bukan sahaja lelaki tetapi juga wanita keluar untuk bekerja; bahawa terdapat banyak makanan, banyak yang tidak mempunyai berkat; bahawa apabila seseorang ditawarkan makanan, ia ditolak; masa yang singkat; bahawa terdapat ramai orang yang keras hati dan bermakna bahawa terdapat banyak memerangi dan membunuh orang; bahawa terdapat wanita yang memakai pakaian mereka seperti kulit yang kedua yang cuba dibuat untuk membuat padang pasir hijau; bahawa terdapat orang-orang yang cuba untuk mengubah keseimbangan alam semula jadi dan yang mengganggu dan mengganggu kitaran asas dan proses kewujudan dan akhirnya bahawa matahari terbit di barat, satu maksud yang bahawa transaksi kehidupan Islam yang diguna pakai oleh orang-orang yang tinggal di dunia barat.

Empat tanda-tanda utama yang terakhir adalah penampilan individu Dajjal; kemunculan Mahdi, pemimpin yang mendapat hidayat petunjuk umat Islam yang akan memerangi Dajjal; kemunculan semula Nabi Isa, kepadanya akan keamanan, yang juga memecahkan semua salib-salib, membunuh semua babi, berkahwin dan mempunyai anak-anak dan berdoa dengan umat Islam, juga akan membunuh Dajjal dan rupa Juge Juge ma wa, suku kaum orang yang akan berselerak di seluruh dunia, kemusnahan mewujudkan.

Adalah jelas bahawa sebelum Dajjal individu muncul di bumi, sudah mesti hadir dan menubuhkan sistem, dan orang-orang yang menjalankan sistem itu, dan yang akan menyokong dan ikutilah dia, apabila dia tidak muncul. Keterangan mengenai sistem itu, dan orang-orang yang menjalankan sistem itu, adalah bukti Dajjal sebagai fenomena dunia yang luas sosial dan budaya, dan Dajjal sebagai satu kuasa ghaib. Tanda-tanda aspek-aspek yang lebih luas Dajjal, yang apa Dajjal individu akan melambangkan, yang sangat ketara hari ini, yang akan menunjukkan bahawa Dajjal individu itu tidak lama lagi untuk hadir.

Penerangan ini semua sesuai ciri-ciri mesin media hari ini, dan terutama cara di mana mereka adalah sebahagian besarnya digunakan. Dajjal juga diterangkan dalam Hadis sebagai mempunyai mata yang banyak di kedua-dua pihak, dan perjalanan tentang dunia di hop besar. Huraian ini sesuai dengan ciri-ciri cara hari ini pengangkutan massa. Dajjal digambarkan sebagai mempunyai KFR surat pada dahi. Beberapa jet dalam Tentera Udara Israel telah surat ini dicat di hidung mereka.

Surat KFR adalah huruf akar dasar kufur perkataan bahasa arab, atau purut. Kufur adalah untuk menutup dan menolak. Purut ini adalah salah satu yang meliputi sifat sebenar kewujudan, bahawa tiada Tuhan hanya Allah, dan yang menolak utusan-utusan yang dihantar oleh Allah untuk menunjukkan kepada rakyat bagaimana untuk hidup dalam suasana harmoni dengan apa yang ada dalam diri mereka dan dengan apa yang tanpa mereka, dan untuk menyembah dan mempunyai pengetahuan Allah. Apabila Nabi Muhammad berkata bahawa anda harus menuntut ilmu jauh seperti China, beliau bercakap tentang pengetahuan Allah, atau pengetahuan-kurangnya yang membawa kepada pengetahuan Allah. Jika pengetahuan anda tidak datang dari takut kepada Allah, anda telah ditipu. Takut kepada Allah, dan Allah akan memberi anda pengetahuan. Purut menolak ini. Purut Oleh itu bertentangan untuk Mumin. Mumin ini yang beragama Islam yang secara terbuka menegaskan sifat sebenar kewujudan, dan yang menerima dan mengikuti contoh dan ajaran Nabi Muhammad, rahmat dan damai Allah mungkin kepadanya, terakhir para nabi telah dihantar oleh Allah sebelum akhir dunia.

Antara perihal Dajjal dalam koleksi Hadis kita dapati perkara-perkara berikut: Dajjal mempunyai sebelah mata, seperti anggur dihapuskan. Dajjal boleh didengar di seluruh dunia pada masa yang sama. Dajjal akan menunjukkan kepada anda kebakaran, tetapi ia tidak akan hidup bergelandangan anda. Dajjal akan menunjukkan kepada anda air, tetapi anda tidak akan dapat minum. Dajjal akan bercakap tentang Syurga, dan membuat ia kelihatan seperti neraka. Dajjal akan bercakap neraka, dan membuat ia kelihatan seperti Syurga.

Ia seharusnya sudah jelas bahawa sistem purut, dan kaffirs yang mengawal dan percaya dalam sistem itu, adalah tidak lain daripada Dajjal sebagai fenomena dunia yang luas sosial dan budaya dan Dajjal sebagai satu kuasa ghaib. Dajjal individu akan menjadi lambang kaffirsystem itu, purut muktamad, dan oleh itu tidak dapat dielakkan untuk dipilih sebagai pemimpin daripada sistem itu oleh kaffirs yang menjalankan sistem itu, apabila dia muncul. Nabi Muhammad berkata bahawa kufur adalah satu sistem. Sistem purut adalah Dajjal. Ketiga-tiga aspek Dajjal sebenarnya saling berkait dan tidak boleh dibahagikan. Dajjal.

Dengan cara yang sama Mahdi akan, apabila dia muncul, lambang Islam, cara Nabi Muhammad, walaupun ia mesti dikatakan serta-merta bahawa dia akan menjadi seperti setitis berbanding dengan lautan Nabi Muhammad, mungkin berkat dan keamanan Allah kepadanya. Ia mengikuti bahawa Mahdi akan menjadi satu yang tidak dapat dielakkan diiktiraf dan diterima oleh semua umat Islam sebagai pemimpin mereka yang sebenar. Nabi Muhammad berkata bahawa umat Islam adalah salah satu badan.

Kufur adalah berperang dengan Islam. Islam berperang dengan kufur. Dajjal akan berperang Mahdi. Mahdi akan memerangi Dajjal. Yesus nabi, yang tidak disalib, tetapi diambil oleh Allah di dunia ini ke dalam perkara-perkara yang ghaib, dan lain yang kelihatan seperti beliau disalib di tempat, nabi Isa, dia keamanan, telah kembali ke dunia ini, akan membunuh Dajjal .

Dajjal telah subjek penulisan yang banyak pada masa lalu. Nubuatan-nubuatan yang berhubungan dengan itu Dajjal boleh didapati, sebagai contoh, dalam bible dalam Buku Petunjuk oleh John, dan dalam tulisan-tulisan Nostrodamus. Ramai orang telah cuba untuk mentafsirkan nubuat ini baru berdasarkan peristiwa yang berlaku semasa hayat tertentu mereka sendiri. Dajjal biasanya dirujuk sebagai Antikristus dalam nubuat ini dan ulasan ke atas mereka. Ia tidak diketahui bagaimana dipercayai atau yang tepat nubuat ini atau komentar kepada mereka. Ia agak kemungkinan bahawa mereka datang dengan cara jin.

Jin dibuat julang api. Mereka boleh melihat kita. Hanya sebahagian daripada kita boleh melihat mereka. Kami dibuat air dan tanah liat. Malaikat diberikan cahaya tulen. Malaikat yang mampu tindakan yang salah. Mereka tidak makan atau tidur atau menjadi ayah. Mereka memuji Allah secara berterusan. Mereka adalah cara yang proses creational beroperasi. Jin, seperti kami, mampu tindakan yang betul dan tindakan yang salah. Sesetengah daripada mereka adalah beragama Islam, ada yang purut, dan ada yang munafiq, iaitu orang-orang munafik yang mengatakan mereka adalah muslim apabila berada dalam kebenaran yang mereka purut. Jin sering berkomunikasi dengan manusia, dan dari pengetahuan yang ghaib memberitahu peristiwa yang terletak pada masa depan. Jelas sekali, jika tulisan-tulisan John dan Nostrodamus datang dengan cara, atau telah dipengaruhi oleh, jin lapuk atau nakal, maka mereka tidak keseluruhannya boleh dipercayai, kerana, seperti kes dengan banyak dari jin yang familiars orang-orang yang sihir, atau yang berkomunikasi dengan medium, untuk tiap-tiap kebenaran yang diberitahu, beberapa kebenaran separuh dan pembohongan secara terang-terangan juga ditambah. Memandangkan unsur yang tidak menentu dan kesilapan yang mungkin ini, satu-satunya cara yang nubuatan John dan Nostrodamus boleh ditunjukkan boleh dipercayai apabila apa yang dikatakan sepadan dengan apa yang akhirnya berlaku. .

Setakat perkataan yang bertulis, oleh itu, hadis ini mengandungi keterangan yang paling dipercayai Dajjal dan peristiwa yang berlaku sebelum dan selepas kemunculan Dajjal, di mana-mana jua terdapat asnad dipercayai, yang merupakan satu rangkaian yang boleh dipercayai penghantaran dari salah satu yang mendengar atau melihat apa yang sebenarnya dikatakan atau dilakukan oleh Nabi Muhammad sendiri, kepada orang-orang yang ingat apa yang orang itu teringat oleh hati, satu yang mencatatkan apa yang mereka ingat secara bertulis. The Hadis yang telah telah direkodkan secara bertulis yang hanya diterima selepas mereka telah telah dengan cermat diperiksa oleh itu ulama yang dipungut mereka tidak seperti Injil, banyak daripada kandungan yang dari sumber yang tidak boleh dipercayai dan tidak boleh menjadi disebabkan itu nabi yang kata-kata dan tindakan Injil berupa untuk merakam. Firman Allah dalam Al-Quran bahawa orang-orang Yahudi dan orang-orang Kristian telah berubah dan mengubah ajaran asal nabi masing-masing, dan pelbagai percanggahan dalam saksi bible beruang fasih dengan hakikat ini.

Nabi Muhammad pernah berkata bagaimanapun, rahmat dan damai Allah mungkin kepadanya, bahawa pengetahuan adalah harta yang hilang Mumin, yang boleh memilih mana-mana jua dia mendapati. Mumin adalah muslim yang bukan sahaja beriman kepada Allah, tetapi juga sebenarnya dan aktif amanah kepada Allah dalam perjalanan hal ehwalnya atau setiap hari. Muslim boleh beriman kepada Allah di samping masih bergantung kepada tindakan mereka sendiri. Mumin bergantung kepada Allah untuk mencapai kejayaan. Muhsin adalah muslim yang mengetahui bahawa terdapat hanya Allah, dan yang sewajarnya pergantungan kepada selain daripada Allah adalah mustahil. The muslim, Mumin dan Muhsin semua umat Islam, tetapi mereka mempunyai darjah yang berbeza pengetahuan Allah. Orang-orang yang takut kepada Allah kebanyakan orang-orang yang mempunyai pengetahuan yang paling besar Allah, kerana takut itu hanya datang dengan pengetahuan itu. Nabi Muhammad berkata bahawa tidak ada makhluk lain takut kepada Allah sebanyak yang. Pengetahuan datang kepada salah seorang yang membersihkan hati dengan izin Allah swt. Apabila jantung mula jelas, pengetahuan bertambah jantung.

Pengetahuan ini bermula di mana perkataan yang bertulis berakhir. Bagi orang-orang yang hatinya suci, supaya tanda-tanda dalam diri dan di kaki langit, dan mereka adalah sama, dikenali dan difahami, tanda-tanda Dajjal sebagai fenomena dunia yang luas sosial dan budaya dan Dajjal sebagai satu kuasa ghaib jelas dilihat, dan apa yang dialami adalah pengesahan dan penguatan maklumat yang perkataan bertulis mengandungi. Mumin adalah muslim yang amanah kepada Allah. Bahagian amanah ini adalah amanah dan lain-lain untuk mempercayai diri sendiri dan pengalaman seseorang hidup dan tafsiran salah satu daripada tanda-tanda dalam diri dan di kaki langit. Amanah ini adalah lengkap apabila orang yang tahu diri masing-masing, bagi sesiapa yang tahu diri mereka tahu Tuhan mereka, dan sesiapa yang tahu Tuhan mereka tahu apa yang datang dari Tuhan, mereka yang penciptaan, alam semesta dan segala-galanya di dalamnya; dan tiada bentuk ketara atau tidak ketara, sebenar atau konsep, boleh dikaitkan dengan Allah. Sesiapa yang mempunyai amanah ini dan pengetahuan ini adalah Muhsin. Membaca tidak sama seperti melihat.

Orang yang melihat adalah pengesahan yang lebih kukuh dari apa yang telah dibacakan. Buku hanya boleh mengingatkan anda 01 apa yang telah merasai dan apa yang belum merasai atau apa yang mampu menjadi merasai. Ia adalah merasa yang penting, tidak ada rekod yang merasa, sama ada rekod itu audio atau visual, di atas kertas atau di seluloida. Untuk melihat tahu, tetapi terdapat seeings berbeza dan berlainan mengetahui.

Mengingati Dajjal sebagai satu kuasa ghaib, kehadiran kuasa ini ditunjukkan oleh kedatangan makhluk dari dunia lain yang mengambil milik manusia dalam cara yang sama seperti jin kadang-kadang memiliki manusia dan haiwan. Ia mungkin bahawa Dajjal sebagai satu kuasa ghaib, seperti jin, sebenarnya yang nyata sebagai manusia dan haiwan! tanpa perlu memiliki mereka, iaitu dengan mengambil sifat mereka dan bukannya dengan mengambil mereka. Ia mungkin menjadi Dajjal itu sebagai kuasa ghaib adalah tidak lain daripada gerombolan purut jin, dan bukannya kepada makhluk-makhluk jenis lain. Ia adalah tidak diketahui dari mana dunia) datang. Adalah diketahui bahawa terdapat banyak dunia. Allah digambarkan i11 'Kami dalam surah al Fatihah sebagai Tuhan sekalian alam. Ibn al Arabi melawat beberapa dunia ini wawasan, dan menerangkan pengalaman dalam hi! buku Wahyu Mekah. Beliau menamakan bandar-bandar besar yang mempunyai teknologi yang jauh lebih tinggi yang mana beberapa orang bermegah bumi ini hari ini.

Tanda bahawa pemilikan ini telah mengambil tempat yang anda lihat nombor besar atau kumpulan orang yang semua bertindak sebagai satu badan, nampaknya memiliki tiada identiti individu. Walaupun mereka kelihatan seperti manusia, mereka hanya tidak berkelakuan seperti manusia, tetapi seperti robot. Sejumlah besar buku-buku dan filem-filem yang berurusan dengan! fenomena tidak figments semata-mata imaginasi. Mereka menunjukkan kepada realiti apa yang telah berlaku dan terus berlaku.

Sejak aspek Dajjal ini sebagai satu kuasa ghaib dalam pengetahuan yang ghaib, langsung hanya tersedia untuk orang-orang yang telah diberi akses kepada perkara-perkara yang ghaib. Walaupun Nabi Muhammad telah diberikan akses itu, ht tidak lapar untuk itu. Keinginan untuk mendapatkan pengetahuan itu adalah satu penghalang kepada yang berhasrat pengetahuan langsung Allah. Keterangan dalam dunia yang luar biasa, iaitu dunia yang ditangkap oleh deria, bagaimanapun, bahawa ini mengambil alih telah diambil dan sedang berlaku boleh didapati dengan memerhatikan cara di mana keadaan sosial dan budaya di dunia kita telah berubah , terutamanya dalam abad ini, dan dengan memeriksa bagaimana kehidupan dijalankan pada hari ini. Dalam erti kata lain, ia adalah mungkin untuk menentukan ciri-ciri Dajjal sebagai satu kuasa ghaib dengan memeriksa Dajjal sebagai fenomena dunia sosial dan budaya yang luas

Memandangkan Dajjal sebagai fenomena dunia yang luas sosial dan budaya yang kita lihat bahawa pengambilalihan itu baik di bawah cara, dan masa yang akan muncul tidak lama lagi menghampiri apabila ia akan masa untuk Dajjal individu untuk muncul, hanya kerana sistem dan rakyat menjalankan sistem itu, iaitu sistem purut, iaitu Dajjal, sistem, nampaknya telah mendapat kawalan di seluruh dunia mencukupi untuk dapat instate beliau sebagai pemimpin mereka semua menunggu, sekali dia ha! yang diiktiraf dan mendapat pujian seperti itu.

Perubahan dramatik telah berlaku di muka bumi ini dalam seratus tahun yang lalu. Kumpulan-kumpulan sosial yang digunakan untuk menjadi lazim di seluruh dunia, sebahagian besar daripada mereka berdasarkan corak kampung, masyarakat o keluarga yang semua tahu dan membantu antara satu sama lain dan yang berinteraksi dengan masyarakat kampung yang lain, telah pesat terhakis dan depersonalised. Di bandar-bandar besar hari ini, individu tersebut telah menjadi semakin terasing dari dirinya dan dari orang lain dan dari pengetahuan Allah, bergigi dalam proses pengeluar pengguna yang apabila tidak di tempat kerja atau tidur, sering terperangkap dalam kekanak-kanakan dan carian tidak kesampaian untuk kepuasan diri ilusi, yang memastikan bahawa terdapat biasanya masa yang sangat sedikit ke kiri untuk mencerminkan dan di mana dia akan, dan tiada masa untuk benar-benar melakukan sesuatu mengenai memecahkan pola tingkah laku berulang di mana dia terperangkap . Malah di mana perkumpulan sosial hari ini adalah terhad dari segi saiz kepada beberapa kampung, transaksi sosial antara ahli-ahlinya yang sebenar adalah jauh kurang intim dan padu berbanding pada masa lalu. Ada masa yang kurang untuk bertemu dan lebih banyak masa untuk menonton televisyen. Ada masa yang kurang dibelanjakan bekerja bersama-sama dan lebih banyak masa menghabiskan masa bekerja sahaja. Bagi mereka yang telah dilahirkan dalam keadaan ini, perubahan ini dalam keadaan sosial yang tidak sentiasa jelas. Ia adalah diandaikan bahawa keadaan telah sentiasa menjadi cara mereka.

Mungkin satu-satunya cara menghargai bagaimana perubahan dramatik telah adalah untuk memerhatikan apa yang berlaku apabila perbadanan pelbagai negara memutuskan untuk mengeksploitasi sumber asli wilayah sehingga kini tidak boleh diakses dunia. Dalam tempoh masa yang agak ringkas, aktiviti-aktiviti orang-orang yang mengawal perbadanan itu bukan sahaja mengganggu cara hidup orang-orang yang tinggal di kawasan itu, tetapi juga dihapuskan sumber kehidupan tradisi mereka dan dengan itu memastikan bahawa terdapat buruh murah yang tersedia untuk menjalankan kerja-kerja yang dihasilkan oleh aktiviti-aktiviti perbadanan. Tiba-tiba semua orang mempunyai nombor dan mahu perkara ini dipanggil wang, dan keharmonian sosial yang wujud sebelum lombong atau kilang atau telaga atau apa sahaja yang menjadi realiti juga telah lenyap. Semua ini dilakukan atas nama kemajuan dan ketamadunan mundur, tetapi pada hakikatnya gaya hidup baru yang tidak dapat dielakkan dihubungkan dengan teknologi baru, dan dengan ejekan pengetahuan sebenar yang purut panggilan literasi dan pendidikan, adalah tanda-tanda akhir urus niaga manusia di kawasan itu.

Satu lagi perubahan ketara dalam aktiviti sosial, yang dihubungkan dengan jelas dengan tahap automasi di mana-mana kumpulan sosial tertentu, sedangkan pada masa lalu masyarakat yang digunakan untuk bersatu oleh penyembahan Tuhan, hari ini unsur-unsur asas dan menyatukan sering kekurangan orang hidup. Di dunia barat ini pola ibadah yang digunakan akan terutamanya bahawa agama itu Kristian, satu gabungan yang pelik idea sendiri Paulus, falsafah Yunani, yang inovasi keimamatan, yang itu sendiri adalah inovasi, dalam percubaan itu untuk berkompromi hubaya-hubaya dengan purut raja-raja, dan akhirnya kesan beberapa ajaran asal nabi Isa. Sejak corak penyembahan ini tidak sama seperti yang telah termaktub oleh Yesus dan pengikut-pengikutnya, ia mengikuti bahawa ia tidak, dan tidak boleh dan tidak akan mengesahkan sifat sebenar kewujudan atau membawa kepada pengetahuan yang langsung Allah. Ia dan tidak dapat dielakkan bahawa orang-orang akan meninggalkan corak ibadat ini, purut kerana dia telah tiada keinginan untuk menyembah Allah di tempat pertama, dan benar-benar beriman kerana dia sedar bahawa jenama agama Kristian yang sedang diiklankan kena mengena dengan ajaran asal Isa Al-Masih, dan tidak berdasarkan corak tingkah laku dia dan masyarakat, dan tidak akan membawa kepada pengetahuan Allah. Ia adalah pemecahan masyarakat barat oleh kedatangan cara mekanikal hidup, yang menjadikan ia lebih mudah bagi orang-orang untuk membebaskan corak ibadah Kristian. Ibadat Tiada yang lebih baik untuk corak ibadat yang walaupun dilakukan dalam nama Yesus tidak mematuhi pola ibadat Isa sebenarnya dibawa, dan yang telah lama hilang selama-lamanya.

Ia menarik perhatian bahawa terdapat beberapa penulis yang telah disamakan Gereja Trinitarian, dalam semua manifestasi yang berbeza, dengan Dajjal, kerana begitu banyak doktrin-doktrin asasnya adalah bukan sahaja dicipta oleh manusia tetapi juga secara terbuka bertentangan dengan apa yang Isa sendiri mengajar, boleh ketenangan Allah kepadanya, dan oleh kerana begitu banyak upacara berasal dari sumber-sumber lain daripada gaya hidup Yesus dan masyarakat. Pandangan ini diperkukuhkan lagi oleh hakikat bahawa ia adalah Jemaat Trinitarian yang pada abad-abad yang lalu memerangi dan menghapuskan semua orang-orang Unitarian Kristian, termasuk Nasrani, orang-orang Ebion, Donatists, Arian, Adoptionists, Paulician, Illumnists, Catharii dan banyak orang Goth, yang cuba untuk mengikuti ajaran asal Jesus dan cara hidup yang terkandung olehnya. Sebaik sahaja lepas ini orang Kristian Unitarian telah dihapuskan oleh Pasitan Zaman Pertengahan dan penggantinya Pasitan Sepanyol, Gereja Trinitarian kemudian tertumpu kepada usaha untuk menghapuskan semua Unitarian pengikut Nabi Muhammad, umat Islam, dan walaupun kekurangan kejayaan dalam ini projek berterusan dalam percubaan ini sehingga ke hari ini. Tahap kejayaan yang telah dicapai oleh Jemaat Trinitarian dalam percubaan ini, baik di masa lalu dan masa kini, dan hanya dilakukan oleh hakikat bahawa ia bekerja bahu dengan sistem purut, yang Dajjal sistem, yang mana sudah tentu, dan juga komited untuk subverting dan memusnahkan amalan Islam yang hidup dan dinamik.

Dalam cahaya ini, ia adalah jelas bahawa apa-apa percanggahan ketara antara Sains dan Kristian adalah sebahagian besarnya ilusi dan pasti hanya kulit yang mendalam, kerana kedua-duanya berasal dari sistem yang sama, iaitu sistem purut, yang sistem Dajjal. Walau bagaimanapun ianya juga jelas bahawa perbezaan mestilah dibuat antara orang-orang Kristian Trinitarian yang sempurna dan sedar bahawa cara yang mereka ikuti tidak cara Isa, dan orang-orang yang ikhlas ingin menyembah Allah dan yang telah diperdaya untuk mempercayai jenama agama Kristian yang mereka ikuti sinonim dengan apa yang Yesus asalnya mengajar, dan yang sehingga kini mempunyai tidak mempunyai peluang untuk akses kepada urus niaga hayat hidup Islam yang gaya hidup nubuatan bagi zaman ini, dan yang semula jadi tidak mempunyai persamaan yang ketara gaya hidup sekali termaktub oleh Yesus dan pengikut-asalnya, ra dengan mereka.

Apa yang baru diperkatakan tentang orang-orang Kristian juga terpakai kepada orang-orang Yahudi. Kebanyakan orang-orang yang hari ini memanggil diri mereka orang-orang Yahudi jelas tidak mengikut cara Musa, keamanan Allah mungkin kepadanya, dan sememangnya sebilangan besar daripada mereka tidak mendakwa diri mereka sebagai keturunan dari puak asal Israel yang Musa telah dihantar, tetapi bebas mengaku bahawa mereka adalah keturunan dari forbears lain. Mungkin salah satu daripada asal-usul yang paling penting ini orang-orang Yahudi bukan Yahudi adalah orang yang dikenali sebagai Khazar, yang pada asalnya sebuah negara kecil yang hidup dalam apa yang kini Turki dan selatan Rusia. Pemimpin mereka menerima pakai kepercayaan Yahudi kepentingan politik semasa abad kelapan CE untuk mengelakkan ditawan oleh orang-orang Kristian yang menghampiri kerajaannya dari utara, atau oleh orang-orang Islam yang datang dari selatan. Dia adalah sempurna dan sedar bahawa langkah ini akan memastikan perlindungan yang terhad daripada orang-orang yang juga menyembah Allah. Keturunan Khazar, terkenal dengan kepakaran mereka dalam perniagaan dan urus niaga kewangan yang kini merebak ke seluruh bumi. Cara hidup yang mereka ikuti tidak adalah cara hidup yang Musa dan masyarakatnya diikuti, ra dengan mereka. Dengan cara hidup telah hilang apabila Isa mula-mula muncul di bumi. Isa, ia akan dikenang, datang lagi untuk mewujudkan semula cara Musa di kalangan suku kaum Israel dan tidak untuk menukar satu iota atau kabar. Hakikat bahawa ahli-ahli taurat dan orang-orang Farisi, keimamatan sendiri yang dilantik apa yang telah menjadi agama Yahudi, tidak mengiktiraf yang Yesus menunjukkan sejauh mana menyesatkan mereka dari jalan asal Musa itu, dan yang dua puluh abad yang lalu. Kadang-kadang digambarkan sebagai suku ketiga belas Israel, keturunan Khazar disamakan oleh sesetengah sebagai sinonim dengan salah satu daripada empat tanda-tanda utama terakhir akhir dunia, yang rupa Juge Juge wa ma, kerana mereka berada dalam Yahudi realiti tetapi tidak orang-orang Yahudi. Jika ini adalah benar, maka kita melihat bahawa mereka ini berkait rapat dengan kemunculan Dajjal, kerana ramai di antara mereka pada hari ini adalah jawatan yang lebih tinggi kawalan dalam pelbagai sistem interlinking yang bersama-sama membuat sistem purut, yang sistem Dajjal.

Terdapat orang-orang yang hanya terlalu bersemangat untuk menunjukkan bahawa apa yang telah diperkatakan tentang orang-orang Kristian dan orang-orang Yahudi juga terpakai kepada umat Islam, dan bahawa terdapat ramai orang yang memanggil diri mereka Muslim yang tidak mengikuti cara Nabi Muhammad dan beliau masyarakat. Ini adalah agak benar, dan ia adalah sebahagian langkah kejayaan yang dinikmati oleh orang-orang Kristian dan orang-orang Yahudi dalam cubaan mereka untuk menggulingkan dan membinasakan orang-orang yang telah memohon atau yang bertujuan untuk mengikuti cara Nabi Muhammad saw dan masyarakat, ra mereka.

Salah satu kaedah utama yang digunakan oleh sistem purut, iaitu sistem Dajjal untuk memadam hidup Islam adalah untuk memperkenalkan cara purut hidup ke dalam negara-negara Islam, sambil menyembunyikan hakikat ini dengan menerangkan dalam istilah islam. Hampir semua tanah-tanah Islam yang tradisional hari ini dikawal dan ditadbir mengikut perintah-perintah sistem purut, dan tidak mengikut apa yang dalam al-Quran. Walaupun Nabi Muhammad berkata bahawa sesetengah orang Islam akan mengikut contoh yang terdahulu dari mereka, bermaksud orang-orang Kristian dan orang-orang Yahudi, lebih cepat daripada cicak membuat untuk lubang, beliau juga berkata bahawa tidak semua masyarakat akan sesat. Masih terdapat ramai orang Islam yang hari ini mengikuti corak hidup yang sama seperti yang diikuti oleh Nabi Muhammad dan masyarakat Islam pertama yang ditubuhkan di sekelilingnya. Fakta-fakta ini, bahawa walaupun terdapat orang-orang yang mengatakan mereka adalah umat Islam tetapi yang tidak mengikut jalan Muhammad, sekurang-kurangnya cara Muhammad masih tersedia untuk orang-orang yang menghendaki untuk mengikuti, dan sekurang-kurangnya ada orang-orang yang masih tidak mengikuti.

Perbezaan utama di antara orang-orang Yahudi, Kristian dan umat Islam bahawa orang-orang Yahudi tidak tahu atau melakukan solat yang Musa, orang-orang Kristian tidak tahu atau melakukan solat yang Isa betul-betul, dan orang-orang Islam tahu dan melakukan solat yang Muhammad.

Cara Musa dan cara Yesus telah hilang. Agama Judaisme dan Kristian telah dikilangkan dan diperkenalkan bagi pihak mereka. Agama ini adalah merupakan sebahagian daripada sistem purut, yang sistem Dajjal. Sistem Dajjal adalah antitesis lengkap cara hidup nubuatan, seperti yang termaktub bukan sahaja oleh Musa, Isa dan Muhammad, tetapi juga oleh semua nabi jauh kembali sebagai Adam, keamanan Allah boleh diberikan kepada semua 124 ribu mereka.Terdapat tiga corak asas kumpulan sosial di dunia. Terdapat masyarakat yang mudah yang tinggal di fitra, yang dalam suasana harmoni mudah dengan kewujudan tetapi tanpa mengikut corak nubuatan ibadat Allah. Terdapat masyarakat Islam serta hidup dalam harmoni dengan kewujudan juga menyembah Allah mengikut cara yang ditunjukkan oleh Allah melalui nabi Muhammad. Akhirnya, terdapat masyarakat purut yang tidak hidup dalam suasana harmoni dengan kewujudan tidak menyembah Allah sedar.

Dalam Hakikat kursus tiap-tiap atom tunggal di tempat dan keharmonian keseluruhan kewujudan eloquently melaungkan keagungan dan keindahan pembawa yang ke Kewujudan dan pembawa keluar Kewujudan dan Hanya wujud, Allah.

Kita telah melihat bagaimana corak hidup yang diikuti oleh masyarakat hidup kecil di fitra dan oleh masyarakat Islam telah jauh terhakis dan dimusnahkan, terutama dalam abad yang lalu, dengan penyebaran sistem purut, yang sistem Dajjal. Dalam usaha untuk menghargai ciri-ciri sistem ini, yang secara zahir ungkapan Dajjal sebagai fenomena dunia sosial dan budaya yang luas dan dari segi dalaman manifestasi Dajjal sebagai satu kuasa ghaib, ia adalah perlu untuk mengkaji dengan lebih terperinci.

Cara di mana negeri purut hari ini diurus dan dikawal dengan cara kerajaan yang sangat berpusat. Kemajuan teknologi, terutamanya di alam komunikasi dan perjalanan, bersama-sama dengan penggunaan penyimpanan maklumat kompleks berkomputer dan sistem dapatan semula, telah membuat kawalan yang meluas dari satu tempat realiti. Kebanyakan purut negeri negeri polis. Berbanding dengan keadaan seratus tahun yang lalu, tahap pengawasan dan kawalan yang dijalankan oleh raja-raja lebih yang diperintah mengejutkan. Kebanyakan kawalan ini dibuat oleh bentuk kerja yang mengambil masa dalam masyarakat perindustrian hari ini. Adalah penting bentuk yang paling biasa kebimbangan perniagaan hari ini perbadanan yang besar, sama ada secara persendirian atau negeri yang dimiliki, yang sering kali tidak hanya mempunyai cawangan di seluruh negeri purut sesiapa tertentu, tetapi juga di seluruh dunia. Setiap orang yang bekerja dalam struktur perbadanan tertentu dikawal oleh cara di mana perbadanan itu beroperasi. Orang yang bertanggungjawab untuk meletakkan peraturan perbadanan itu di atas permohonan akal dan kemanusiaan dalam menjalankan kehidupan seharian mereka. Malah kebimbangan individu atau perniagaan kecil yang sangat dikawal selia dalam apa yang Datuk Bandar tidak boleh berbuat. Semua orang sentiasa diberitahu bahawa peraturan-peraturan ini adalah untuk kebaikan mereka sendiri, tetapi mereka tidak pernah diberi peluang untuk melihat bagaimana kehidupan akan menjadi seperti tanpa mereka.

Ia datang tidak mengejutkan untuk mendapati bahawa orang-orang yang mengawal kerajaan negeri purut biasanya mengawal syarikat besar terlalu. Elit pengawal purut mengawal sistem purut undang-undang, yang digunakan untuk mengawal semua subsistem interlinking dalam sistem purut, yang sistem Dajjal, dengan menentukan apakah bentuk mereka boleh mengambil dan apa yang orang-orang yang bekerja dalam diri mereka Datuk Bandar tidak boleh melakukan. Ini bermakna bahawa kehidupan di negeri purut adalah sangat diinstitusikan, diseragamkan dan diselaras. Hari ini perkumpulan sosial yang paling biasa adalah berpusat di sekitar pertalian kerja. Ia adalah pyrammidical dalam bentuk. Cara kawalan pharaonic. Ini membolehkan beberapa menghambakan dan mengawal banyak, sering tanpa ramai menyedari betapa besarnya darjah kawalan yang dijalankan ke atas mereka. Semua institusi purut dijalankan sebagai usaha perniagaan, sama ada ia sistem undang-undang, sistem kerajaan, sistem kilang, sistem universiti, sistem hospital atau sistem media, nama tetapi beberapa.

Semua institusi-institusi ini digerakkan untuk membolehkan perjalanan yang berkesan proses pengguna pengeluar, yang agama purut yang utama hari ini, memikat dengan pelbagai kaedah-kaedah dan dikawal oleh para imam pakar purut. Proses pengguna pengeluar digalakkan sebagai cara hidup yang ideal oleh semua orang-orang yang pada kawalan sekarang negeri-negeri purut dunia moden yang kononnya. Ini tidak menghairankan, kerana ia adalah mereka yang mendapat manfaat daripada proses itu dan mengumpul ganjaran kewangan.

Apabila mewujudkan proses pengguna pengeluar dalam apa yang dipanggil dunia ketiga atau di bawah negara-negara maju, penjajah, seperti yang telah diperhatikan, sentiasa mengganggu cara hidup yang sedang diikuti oleh penduduk asli sebelum kedatangan penjajah.

THE DAJJAAL
Dajjal akan muncul sebagai akhir pendekatan dunia. Masa beliau tinggal akan menjadi masa perbicaraan yang amat besar untuk semua umat manusia. Nabi Muhammad (Sallallaahu alayhi Wasallam) memberitahu kita bahawa, "Tiada kesusahan atas muka bumi sejak Allah menjadikan anak-anak Adam akan lebih besar daripada perbicaraan Dajjal. Sesungguhnya, tiada nabi telah dihantar yang tidak memberi amaran kepada kaumnya Dajjal, dan saya terakhir para nabi, dan terakhir bangsa-bangsa, dan supaya dia tidak dapat tidak akan muncul dari kalangan kamu. "(Ibn Majah, ibn Khuzaymah , dan al-Hakim) Kebanyakan pengikut yang Dajjal itu akan menjadi dari orang-orang Yahudi:. "beribu-ribu Tujuh puluh orang-orang Yahudi dari Isfahan akan mengikut Dajjal itu, memakai cloaks." (Muslim) Orang-orang Yahudi akan percaya bahawa dia adalah satu keajaiban dari Allah. , bahawa dia akan kembali kepada mereka Kerajaan mereka. Mereka akan menamakan dia Al-Masih Ibni Daud.

APABILA DIA AKAN muncul??

Sama sebelum kemunculan Dajjal, umat Islam akan di puncak kuasa ketenteraan mereka. Ia seolah-olah bahawa maksud Dajjal akan memusnahkan kuasa Islam. Pada masa itu, umat Islam akan membuat perjanjian damai dengan orang-orang Kristian, dan bersama-sama mereka akan menakluki dan menang, tetapi orang-orang Kristian kemudiannya akan memecahkan perjanjian. Nabi Muhammad, (Sallallaahu alayhi Wasallam), memaklumkan kepada kami, "Anda akan membuat perjanjian damai dengan mereka [Kristian] dan bersama-sama anda akan menyerang musuh di luar Rom. Anda akan menang dan mengambil harta rampasan yang banyak. Kemudian, anda akan kem pada padang rumput berbukit apabila salah satu [Kristian] akan datang dan meningkatkan salib dan berkata: 'Kemenangan ke Cross', jadi salah satu umat Islam akan datang dan membunuhnya Kemudian [Kristian] akan melanggar perjanjian itu dan bersedia untuk al- Malhamah. " (Abu Daud).

AL MALHAMAH

Sebagai peperangan ini antara orang Islam dan Kristian pendekatan, lelaki akan meninggalkan agama Kristian untuk memeluk agama Islam dalam jumlah yang besar. Mereka akan menjadi yang terbaik umat Islam, dan orang-orang Kristian yang tinggal akan mengikuti mereka secara agresif. Nabi Muhammad (Sallallaahu alayhi Wasallam) berkata: "kiamat tidak akan datang sehingga kem [Kristian] di al-Amaq atau Dabiq Suatu tentera, terdiri daripada orang-orang terbaik di Bumi pada masa itu, akan keluar dari Madinah untuk bertemu dengan mereka. Apabila mereka mengatur diri mereka dalam barisan-barisan, [Kristian] akan berkata: 'Jangan berdiri di antara kami dan orang-orang yang mengambil banduan daripada kalangan kami Marilah kita perangilah mereka.' Umat ​​Islam akan berkata: '! Tidak oleh Allah, kita tidak akan berundur dan membiarkan kamu memerangi saudara-saudara kita.' Kemudian mereka akan melawan Satu pertiga akan lari dan Allah tidak pernah sekali-kali akan mengampunkan mereka; 1 / 3 akan dibunuh dan akan mati syahid di sisi Allah yang terbaik; lain yang ketiga, yang tidak pernah tertakluk kepada ujian, akan menang dan menakluk Constantinople. Selepas mereka menggantung pedang mereka ke atas pokok-pokok zaitun dan mula membahagikan harta rampasan, Iblis akan berteriak kepada mereka bahawa Dajjal itu telah mengambil tempat masing-masing di kalangan keluarga mereka. Mereka akan kehabisan tetapi akan mendapati bahawa ia tidak benar. Walau bagaimanapun apabila mereka mencapai ash-Sham (kawasan yang kini dikenali sebagai Syria, Palestin, Jordan, Lebanon), Dajjal akan muncul. Walaupun mereka bersiap sedia untuk melawan dia, dan merangka pangkat mereka, masa solat akan datang dan kemudian, Eesa anak Maryam akan turun. " (Muslim).
Nabi Muhammad (Sallallaahu alayhi Wasallam) telah bercakap dengan panjang lebar tentang peperangan ini - betapa dahsyat ia akan dan rasa besar pengorbanan umat Islam akan memaparkan. Beliau berkata, "kiamat tidak akan datang sehingga orang tidak akan mampu untuk membahagikan pusaka, dan tidak juga bergembira melihat harta rampasan." Menunjuk ke arah ash-Sham, beliau berkata: "Suatu musuh akan mengumpulkan kuasa-kuasa terhadap umat Islam dan umat Islam akan mengumpulkan kuasa-kuasa terhadap mereka '. Sahabat bertanya: 'Adakah anda bermaksud [Kristian]?' Beliau berkata: 'Ya, dan pada masa itu akan menjadi pertempuran dahsyat Umat Islam akan menyediakan satu detasmen untuk melawan mati, dan tidak kembali kecuali jika mereka menang Mereka akan berjuang sehingga campur tangan malam, kedua-dua pihak akan mengambil harta rampasan tetapi tiada seorang pun akan menang, dan akan binasa oleh detasmen. Kemudian umat Islam akan menyediakan detasmen lain untuk berjuang hingga mati, dan tidak kembali melainkan jika mereka menang. Mereka akan berjuang sehingga campur tangan malam, kedua-dua pihak akan mengambil harta rampasan tetapi tiada sesiapa yang akan menang. Pada keempat hari, umat Islam yang ditinggalkan akan kembali untuk berperang, dan Allah akan menjadikan musuh mereka akan dikalahkan. akan pertempuran seperti yang tidak pernah dilihat, supaya walaupun burung untuk melepasi antara pangkat, akan jatuh mati sebelum ia sampai ke akhir. keluarga 100, hanya satu orang sahaja akan hidup. Jadi, bagaimana dia boleh bergembira melihat apa-apa harta rampasan atau membahagi pusaka mana-mana? "'(Muslim)

Mengenal pasti DAJJAAL

Dajjal akan mendakwa bahawa dia adalah Allah. Dia akan melakukan perbuatan yang besar untuk meyakinkan rakyat tuntutannya. Tetapi, tiap-tiap benar-benar beriman, sama ada yang celik huruf atau buta huruf, akan dapat membaca perkataan kafir pada dahinya, seperti yang dinyatakan oleh Nabi Muhammad (Sallallaahu alayhi Wasallam). Nabi (Sallallaahu alayhi Wasallam) juga telah menggambarkan penampilan fizikalnya seperti berikut: berkaki pendek, gemuk, malu-malu, panah, dengan rambut kerinting dan bermata satu. Salah satu matanya dipadamkan, dan tidak menonjol dan tidak berakar umbi, tetapi menyerupai anggur yang terapung. "Jika anda keliru, tahu bahawa Tuhan kamu tidak bermata satu, dan bahawa tidak ada siapa yang boleh melihat Tuhan [di dunia ini]." (Diolah semula dari Bukhari, Muslim, Ahmad dan Abu Dawud). Dan dalam riwayat yang berkaitan oleh Muslim dan Bukhari, Rasulullah (Sallallaahu alayhi Wasallam) kepada kami, "Tidak pernah Nabi yang tidak memberi amaran kepada kaumnya terhadap Dajjal bermata satu. Sesungguhnya dia adalah bermata satu dan tuhan kamu tidak bermata. Pada dahinya akan ditulis huruf Kaaf, Fa ', Ra, iaitu akar surat untuk' kafir 'atau' kafir '). "Kata-kata ini sebenarnya akan ditulis antara matanya pada dahi.

Dia akan bergerak dengan kepantasan yang besar mengelilingi Bumi, "seperti awan yang didorong oleh angin." (Muslim) Juga, Nabi Muhammad (Sallallaahu alayhi Wasallam) telah memaklumkan kepada kami, "Dia [Dajjal) akan mempunyai dua sungai yang mengalir. Seseorang akan muncul untuk menjadi air tulen, dan yang lain akan muncul yang menyala api. Sesiapa yang hidup untuk melihat bahawa, biarlah dia memilih sungai yang seolah-olah menjadi api, maka hendaklah dia menutup matanya dan minum, kerana ia akan menjadi air sejuk "" ... dan air sejuk akan api. "(Bukhari ).
Dajjal akan memperoleh bantuan dari dajal-dajal: "Dia akan berkata kepada Badwi: Apa pandangan anda jika saya membawa ibu bapa kamu, dan kembali ke hidup untuk anda '? Adakah anda akan menjadi saksi bahawa Akulah Tuhan kamu? ' Badwi akan berkata, 'Ya', jadi dua dajal-dajal akan mengambil alih rupa ayah dan ibunya dan berkata: 'Wahai anak dan ikutilah dia, kerana dia adalah Tuhan kamu "(ibn Majah, ibn Khuzaymah, dan al-Hakim ).

Haiwan dan objek akan melaksanakan pesanan: "Dia akan datang kepada orang-orang dan memanggil mereka, dan mereka akan beriman kepadanya, dan menjawab panggilan beliau Apabila perintah itu, langit akan hujan, dan Bumi akan menghasilkan tanaman haiwan mereka akan meragut.. tanaman ini, dan akan kembali dengan udders mereka penuh dengan susu dan rusuk mereka menghulurkan Kemudian dia akan pergi kepada orang lain dan akan memanggil mereka, tetapi mereka akan menolak panggilan. Beliau akan berlepas dari mereka dan kemudian mereka akan mengalami kebuluran besar dan tidak akan mempunyai apa-apa dalam bentuk kekayaan Dia akan lulus oleh gurun dan berkata:. 'mengeluarkan khazanah dan khazanah yang akan mengikuti beliau seperti kawanan lebah " (Muslim).

Zamannya akan dipenuhi dengan ujian yang melampau sebagaimana Allah mencipta dia untuk menjadi ujian bagi orang-orang. Hanya orang-orang yang suci adalah kuat yang akan menahan diri yang besar dan mungkin Dajjal. Dia akan memerintah di muka bumi selama empat puluh hari, tetapi mereka tidak akan menjadi seperti hari-hari lain. Mereka ialah: "Empat puluh hari, dan salah satu hari ini akan seperti setahun, satu lagi hari seperti sebulan, satu lagi seperti seminggu, dan yang lain akan mempunyai panjang yang sama seperti hari biasa Para sahabat yang sentiasa mengambil berat tentang. hal-hal iman dan ibadah, bertanya kepada Nabi Muhammad: 'Wahai Rasulullah, untuk hari yang sama seperti setahun, doa satu hari akan mencukupi? Beliau berkata: "Tidak, anda perlu menganggarkan masa dan mematuhi salah." (Muslim) Ini bermakna bahawa hari itu benar-benar akan dipanjangkan, dan ia tidak akan disebabkan oleh imaginasi rakyat..

Nabi Muhammad (Sallallaahu alayhi Wasallam) berkata: "Tidak akan ada bandar Dajjal tidak akan melawat, kecuali Makkah dan Madinah, untuk semua pintu mereka akan dijaga oleh malaikat yang mengelilingi mereka Oleh itu, dia akan berkhemah di garam-paya (berhampiran Madinah. ). Madinah akan digegarkan oleh tiga gegaran, dan selepas itu setiap kafir dan munafik akan meninggalkan. " (Bukhari dan Muslim).

Dajjal akhirnya akan dimusnahkan oleh Nabi Eesa (Sallallaahu alayhi Wasallam) yang akan turun ke Bumi dan keamanan penyebaran.

DAJJAAL Dihidupkan DAN dipenjarakan Di Pulau Kawalan

Nabi Muhammad (Sallallaahu alayhi Wasallam) pernah berkumpul umat Islam di masjid dan berkata: "Saya telah memelihara kamu di sini kerana Tamim ad-Dari, seorang Kristian yang telah memeluk Islam, memberitahu saya sesuatu yang bersetuju dengan apa yang saya telah memberitahu anda tentang Dajjal.. Beliau memberitahu saya bahawa dia telah belayar dalam sebuah kapal dengan tiga puluh lelaki daripada Bani Lakham dan Bani Judham. Ombak dilambung mereka tentang selama sebulan, kemudian mereka datang berhampiran pulau 1 pada waktu matahari terbenam. Mereka menghampiri pulau atas rakit kapal, dan . mendarat Mereka bertemu dengan seekor binatang yang berbulu bahawa mereka tidak boleh memberitahu depan dari belakang Mereka berkata: "Celakalah kamu Apa yang anda? Ia berkata: 'Saya al-Jassasah. Mereka berkata: "Apakah al-Jassasah? Ia berkata: "Wahai manusia, pergi ke seorang lelaki ini dalam biara, kerana dia adalah sangat berminat untuk mengetahui tentang anda, '". Tamim berkata bahawa apabila ia menamakan seseorang kepada kami, kami takut kalau-kalau ia syaitan Tamim berkata:' Kami segera pergi ke biara. Di sana kami dapati seorang lelaki besar dengan tangannya diikat lehernya dan dengan belenggu besi antara kakinya sehingga ke buku lali. Kami berkata: 'Celakalah kamu, yang anda? Ia berkata: "Anda akan tahu tentang saya. Beritahu saya siapa anda. ' Kami berkata: 'Kami adalah orang-orang dari Saudi. Kami belayar di atas kapal, tetapi ombak telah melambung kami kira-kira selama sebulan, dan mereka membawa kita ke pulau anda, di mana kita bertemu dengan binatang yang berbulu bahawa kita tidak dapat memberitahu depan dari belakang. Kami berkata kepadanya: 'Celakalah kamu apakah anda? Dia berkata: "Saya al-Jassasah. Kami bertanya: "Apakah al-Jassasah? dan ia memberitahu kami: Pergi kepada orang ini di biara, kerana dia adalah sangat berminat untuk mengetahui tentang anda. Oleh itu, kita datang kepada anda dengan cepat, takut bahawa ia mungkin syaitan. ' Lelaki itu berkata: 'Beritahu saya tentang pokok kurma daripada Beisan.' Kami berkata: 'Apa yang anda ingin tahu tentang mereka' '? Beliau berkata: 'Saya ingin tahu sama ada pokok-pokok berbuah atau tidak.' Kami berkata, 'Ya'. Beliau berkata: "Tidak lama kemudian mereka tidak akan berbuah. ' Kemudian dia berkata: 'Beritahu saya tentang tasik Tabariyah (di Palestin).' Kami berkata: 'Apa yang anda mahu mengetahui tentang hal ini?' Beliau berkata: 'Adakah terdapat air di dalamnya' '? Kami berkata: 'Terdapat banyak air di dalamnya.' Beliau berkata: 'Tidak lama kemudian ia akan menjadi kering.' Kemudian dia berkata: 'Beritahu saya tentang musim bunga Zughar. Kami bertanya: "Apakah yang anda mahu tahu mengenai ia ''? Dia bertanya: "Adakah air di dalamnya, dan adakah ia mengairi tanah ''? Kami berkata: 'Ya, terdapat banyak air di dalamnya, dan orang-orang menggunakannya untuk mengairi tanah.' Kemudian dia berkata: 'Beritahu saya tentang Nabi saw yang buta huruf [Muhammad], apa yang telah dia dilakukan?' Kami berkata: 'Dia telah meninggalkan Makkah dan menetap di Yathrib (kemudiannya Madinah).' Beliau berkata: "Jangan orang-orang Arab menentang dia ''? Kami berkata, 'Ya'. Beliau berkata: 'Bagaimanakah dia berurusan dengan mereka' '? Oleh itu, kita memberitahunya bahawa Nabi Muhammad telah mengatasi orang-orang Arab di sekelilingnya dan bahawa mereka telah mengikuti beliau. Allah bertanya: "Adakah ia benar-benar berlaku? ' Kami berkata ya. Beliau berkata: 'Ia adalah lebih baik bagi mereka bahawa mereka menurutnya. Sekarang saya akan memberitahu anda tentang diri saya. Saya Dajjal. Saya akan dibenarkan untuk meninggalkan tempat ini: Saya akan muncul dan perjalanan kira-kira Bumi. Dalam masa empat puluh malam, saya akan melalui setiap bandar, kecuali Makkah dan Madinah, ini telah dilarang kepada saya. Setiap kali saya cuba untuk memasuki salah seorang daripada mereka, saya akan dipenuhi oleh malaikat yang membawa pedang maksiat, yang akan menghalang saya daripada memasuki. Akan ada malaikat yang menjaga mereka pada tiap-tiap petikan yang utama kepada mereka. '"(Muslim).sumber Rujukan

http://www.ummah.net/
http://www.ummah.net/
http://www.balaams-ass.com/
http://www.ikitab.com/

No comments:

Post a Comment