Saturday, September 17, 2011

Sila jaga Sensitiviti Melayu Azwan Ali !

Rakaman twitter Azwan Ali pada 19 April 2011.
Haji Azwan Haji Ali adalah nama yang tidak perlu diperkenalkan kepada rakyat Malaysia kerana inilah pengacara tersohor yang dikatakan setaraf diva-diva antarabangsa. 'Minah' Azwan Ali sejak kebelakangan ini    semakin biadap menulis di laman twitternya.

'Minah' ini memang tidak dapat dipisahkan dengan kontroversi, dulu beliau pernah saman stesen tv3, jumlah saman malu yang dituntut pada waktu itu adalah RM2 Juta. Tapi bila Ummi Hafilda bertindak hendak mengemukakan saman kepada Anwar Ibrahim, 'minah' Azwan ini adalah antara yang paling lantang kritik. Hahahaha..

Saya fikirkan 'minah' ini sudah berubah dan insaf sejak bergelar Haji pada September 2007, kerana pada waktu itu beliau mengatakan bahawa beliau sudah insaf. Malah 'minah' Azwan ini dikatakan turut berdoa kepada 10 orang musuhnya iaitu wartawan hiburan diampunkan dosa-dosa mereka.

Tapi jangkaan saya meleset, 'minah' 'mulut busuk' ini sejak kebelakangan ini dilihat semakin menjadi-jadi mengutuk kerajaan serta pemimpin-pemimpin kerajaan di laman twitternya. (@AzwanNur)

'minah' ini setahu saya sekarang ini mengacara sebuah rancangan yang diterbitkan RTM, yang mana RTM ini merupakan satu agensi kerajaan. Bagaimana pihak RTM boleh ambil orang yang buruk pertuturannya sebagai pengacara untuk rancangan terbitan mereka?

Sudahlah maki-hamun menjadi mainan bibir, baru-baru ini di laman twitternya beliau menggelarkan Melayu sebagai sampah dan anjing? Berikut beberapa ayat yang tidak bagus untuk diluahkan di laman twitter, lagi-lagi oleh seorang 'public figure' macam beliau.

Rakaman twitter Azwan Ali pada 18 April 2011.
Rakan twitter Azwan Ali pada 19 April 2011.


Rakaman twitter Azwan Ali pada 21 April 2011 - Setiap kali tweet mesti pemimpin negara disindir oleh beliau!
Saya letak beberapa keping paparan 'screen shot' kata-kata Azwan Ali di laman twitternya. Jika hendak di tampal di sini. Alamak berjela-jelalah artikel ini. Kerana boleh dikatakan hari-hari 'minah pondan' ini maki hamun serta kutuk kerajaan di twitternya.

Azwan Ali sila jelaskan apakah maksud you bila menulis dua perkataan 'melayu sampah' dan 'melayu anjing'.   Jangan besar kepala walaupun abang you orang berpengaruh dalam politik pembangkang. You dulu pernah saman TV3 sebab perkataan 'maaf' yang you anggap menyindir you kan?

So now you jawab.. apakah you menghina orang melayu atau you menyindir rakan-rakan you.?


Pejuangmelaka : Sila beri contoh yang baik kepada umat Islam Azwan Ali. InsyaALLAH pintu taubat sentiasa terbuka.


Rujukan : Sini


Salam Perjuangan

1 comment:

  1. mouth doesn't need mind. it just spit out what it want to.

    ReplyDelete